Matematik

SRP HJÆLP!!!

16. december 2016 af BummelummeABC (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, 

Er der nogle, som ved, hvorfor en første ordens reaktion, både kan deffineres som [A]=[A]0*e-k*t, og fungere som en ekspotentiel funktion og deffineres som ln[A]=-k*t+ln[A]0 og fungere som en linær funktion.

Please help


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2016 af peter lind

Jeg kan ikke svare for den kemiske del men ellers  ved at tage logaritmen på begge sider af y= a*e-kt får man ln(y) = ln(a)-kt


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2016 af Soeffi

#0

Lad os sige, at du måler nogle koncentrationer som funktion af tiden og får en buet kurve, når du sætter dine data ind i et koordinatsystem. Du vil nu gerne undersøge om kurven følger forskriften for en eksponentialfunktion:

C(t) = C0·ekt

Du kan så lave en eksponentiel regression i CAS eller du kan gøre som man gjorde førhen: lave en ny tabel, hvor du i stedet for tid og koncentration afsætter tid og logaritmen til koncenrationen. Hvis dette giver en ret linje er den eksponentielle sammenhæng bevist.


Svar #3
18. december 2016 af BummelummeABC (Slettet)

så der tages logaritmen til koncentrationen, for at bevise, koncentrationen som funktion af tiden aftager ekspotentielt? 


Skriv et svar til: SRP HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.