Matematik

Bevis på nulpunkter

18. december 2016 af CasperLund3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :)

Har en lille opgave som jeg ville spørge om der var nogen der kunne give en lille hjælper med.

Betragt funktionen f(x) =x^2 +bx  . Vis, at funktionen altid har to nulpunkter hvis a og b ikke er nul. 

Håber der er nogle som kan hjæpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2016 af mathon

 Hvor forekommer a i dit udtryk?

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2016 af peter lind

hvad er a?

Sæt x ud foran en parentes og brug 0 reglen


Svar #3
18. december 2016 af CasperLund3 (Slettet)

Glemte lige at sætte a ind.

Funktionen er: f(x)= ax^2+bx

Så spørgsmålet lyder: Betragt funktionen f(x)=ax^2 +bx  . Vis, at funktionen altid har to nulpunkter hvis a og b ikke er nul.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2016 af mathon

          f(x)=ax^2+bx     er et andengradspolynomium.

Hvad er betingelsen
for to løsninger til:
                                              ax^2+bx=0?      når a,b\neq0


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2016 af mathon


                                              ax\left (x+\frac{b}{a} \right )=0?      når a,b\neq0


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2016 af StoreNord

Determinanten  D = b2 -4ac

c er jo abenbart ikke-eksisterende, så D=b2. Hvis bare b er enten positiv eller negativ, er der altså altid 2 nulpunkter.


Skriv et svar til: Bevis på nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.