Fysik

Henfaldsloven

18. december 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Enheder og størrelser til henfaldsloven? 

Jeg har dem i min bog, men jeg ved ikke hvordan jeg skal stille det op, altså sådan at størrelserne står alene samt symboler og enheder. 

Håber der er en der vil hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2016 af peter lind

Det er fordi at man skriver den så den gælder for alle enheder. N = N0.e-kt er N, N0 og k*t dimensionsløst. Når man skal bruge den slår man k op i en tabel eller måler den. Man skal så vælge enheden for tid så den passer til enheden for k


Svar #2
18. december 2016 af Mm98

Ja, men jeg vil også gerne gøre rede for hvert enkelt bogstav i formlen. 

fx, hvis vi tager udgangspunkt i Ohms 1. lov 

så er U = spænding 

I = strømstyrke .... osv. 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2016 af peter lind

så er N antal kerner til tiden t, N0 er antal kerner til tiden 0, k er en konstant, der er bestemt af hvilket radioaktivt stof, der er tale om og t er tiden


Skriv et svar til: Henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.