Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Opgave i SRP, HASTER!

19. december 2016 af fbn98 (Slettet)

Jeg sidder lige nu og gør min SRP færdig, jeg skriver i fysik og mat, hvor jeg i min opgaveformulering har fået en opgave jeg skal løse.

"Bestem Taylorpolynomiet pn(x) af grad 5 for funktionen f(x) = sin(x) med udviklings-punkt 0"

Mit spørgsmål er, om jeg skal løse opgaven for sig selv eller om jeg kan løse den som en del af matematik delen i form af et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2016 af mathon

              f(x)\approx f(0)+\frac{x}{1!}f{\, }'(0)+\frac{x^2}{2!}f{\, }''(0)+\frac{x^3}{3!}f{\, }^{(3)}(0)+\frac{x^4}{4!}f{\, }^{(4)}(0)+\frac{x^5}{5!}f{\, }^{(5)}(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2016 af mathon

som med 
                   f(x)=\sin(x)

giver:
                   \sin(0)=0

                   \sin{ }'(0)=1

                   \sin{ }''(0)=0

                   \sin^{(3)}(0)=-1

                   \sin^{(4)}(0)=0

                   \sin^{(5)}(0)=1


Svar #3
19. december 2016 af fbn98 (Slettet)

tak for hjælpen, men jeg mente egentligt om jeg skulle lave et særskilt afsnit til opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2016 af Therk

Begge dele er såmænd fine. Jeg tror dog det mest naturlige ville være at vise det i et eksempel, som et led i et teoriafsnit, hvor du diskuterer Taylorpolynomier generelt.


Skriv et svar til: Opgave i SRP, HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.