Matematik

Kvadratsætninger reduktion

20. december 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er lost i kvadratsætninger og kunne godt bruge noget hjælp - tak

1.    (-3x + 2y)2

2. (x + 2)2 - (x + 1)(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2016 af Number42 (Slettet)

du skal regen dem ud og det du skal lære er det mønster du ser.

1: regne ud: hvis du ikke umiddelbart kan se resultatet af 1 så prøv:

(-3x+2y)^2 = (-3x+2y)(-3x+2y) = (-3x+2y)(-3x)+ (-3x+2y)2 y = og gang ind i paranteserne.

det bliver så ved reduktion til 9x^2 + 4Y^2 - 12xy . Hvad er mønsteret? det er :

(a  + b)^2 = a^2 +b^2 + 2 a b  

Altså første led i anden + andet led i anden Plus det dobbelte produkt, det er metoden du skal lære og du skal kunne genkende at når du ser noget der ligner kvater og dobbelte produkter så kan du omdamme det til et (a+b)^2 .

I denne historie var a = -3X og b=2Y men det gælder uanset hvad a og b er det er et mønster vi viser dig!!!

Ligeledes for (x+1)(x-1) hvad er mønsteret her som du skal kunne huske og genkende?


Skriv et svar til: Kvadratsætninger reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.