Matematik

Finde siderne på et rektangel, når man kun kender diagonalen.

21. december 2016 af kkrv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder man siderne på et rektangel, når man kun kender diagonalen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2016 af StoreNord

Det kræver flere oplysninger. Det er vel ikke et kvadrat?


Svar #2
21. december 2016 af kkrv (Slettet)

Nej det er et rektangel med en diagonal på en meter, hvor jeg skal finde ud af hvor lange siderne er. Rektanglets længde skal være dobbelt så stort som den brede?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2016 af fosfor (Slettet)

hvis bredden er B, så er længden 2B

diagonalen i et rectangle er sqrt(længde2 + bredde2)

altså ved du sqrt(B2 + (2B)2) = 1

løs for B


Svar #4
21. december 2016 af kkrv (Slettet)

Tusind tak! men forstår stadig ikke hvordan man finder B?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. december 2016 af StoreNord

Kvadrèr begge sider, og løs en andengradsligning.


Svar #6
21. december 2016 af kkrv (Slettet)

Tak, jeg prøver


Svar #7
21. december 2016 af kkrv (Slettet)

Kan du give et eksempel?


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. december 2016 af StoreNord

sqrt(B2 + (2B)2) = 1    <=>        B2+(2B)2 = 1         <=>   5B2 = 1     <=>   B2= 1/5


Svar #9
21. december 2016 af kkrv (Slettet)

Ligningen giver mening, men hvordan kan jeg finde længden og breden ud fra den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2016 af StoreNord

B er bredden, og L er dobbelt så lang.


Svar #11
21. december 2016 af kkrv (Slettet)

Men hvis man sætter det (hvad det giver, altså så B=0,2 og L=0,4) ind i pythagoras sætningen, giver diagonalen(c) ikke 1 meter mere, som den skulle være?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. december 2016 af StoreNord

B2= 1/5             så skal du ta kvadratroden på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. december 2016 af StoreNord

Se vedhæftede skitse:

Finde siderne på et rektangel, når man kun kender diagonalen.png


Skriv et svar til: Finde siderne på et rektangel, når man kun kender diagonalen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.