Matematik

Analytiske Plangeometri

25. december 2016 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

To veje skærer hinanden under en vinkel som vist på figur 8.31.

Der ønskes foretaget en regulering af vejføringen som vist. Reguleringskurven skal være en cirkelbue med radius lig med 500meter

Endvidere skal begge veje være tangenter til cirkelbuen.

Du skal bestemme ligningen for reguleringskurven, idet du anvender det indlagte koordinatsystem.
Du skal bestemme koordinaterne til tangentpunkterne A og B .

Vedhæftet fil: vejkrydse.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2016 af Soeffi


Brugbart svar (5)

Svar #2
25. december 2016 af StoreNord

En linje gennem Origo og centrum deeler 4-kanten i to retvinklede kongruente trekanter.

Vinklen mellem radierne er 76 grader. Centervinklen i hver 3-kant er derfor 38 grader.

Linjestykkerne fra Origo til A hhv B er lige lange fordi:

                  tangens(38)=længden/500      <=>      længden=tangens(38)·500=390,6

og A og B ligger derfor på en cirkel med centrum i Origo.

PunktB(390,6;0) kan nu drejes  -104 grader til punktA()  (omkring Origo).

Se vedhæftede:    Analytiske Plangeometri.png


Skriv et svar til: Analytiske Plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.