Fysik

kWh

28. december 2016 af hashim23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg sidder med følgende opgave, men er lidt usikker på, hvordan man skal beregne dette:

Et køleskab omsætter 125 J pr. sekund

Hvad koster det pr. år, at have køleskabet tændt.?

Håber, at jeg får et uddybende svar på, hvordan og hvorfor, man gør som man gør.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2016 af peter lind

enheden joule/sek er den samme som watt. Omregn de  125 watt til kW og find hvor mange kWh den bruger på en time- Gang dette med antal timer på et år og du har hvor mange kWh den bruger på et år- Gang dette med prisen på en kWh


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2016 af mathon

               125\; \tfrac{Ws}{s}=125\cdot \tfrac{3{,}15569\cdot 10^7\; Ws}{aar}=125\cdot \tfrac{\tfrac{3{,}15569\cdot 10^7\; Ws}{3{,}6\cdot 10^6\; \tfrac{Ws}{kWh}}}{aar}=1095{,}73\; \tfrac{kWh}{aar}


Skriv et svar til: kWh

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.