Matematik

Komplekse tal

29. december 2016 af sp2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan omskrives disse komplekse tal til standard form? 

Z= (e1+(pi/3)i)6

Z2 = 5e3pi i  

Z3 = e1+(pi/4)i e2+(pi/4)i 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2016 af peter lind

ex+iy = ex(cos(y)+isin(y))


Svar #2
29. december 2016 af sp2 (Slettet)

Z1: (e1*(cos(pi/3)+i sin(pi/3))= (e*(0,5+i 0,5 kvrod3)6

Er det her så rette vej? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. december 2016 af mathon

            z_1=e^{6+i2\pi }=e^6\cdot e^{i2\pi }=e^6\cdot \left ( \cos(2\pi )+i\sin(2\pi ) \right )=e^6\cdot (1+0)=e^6


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2016 af mathon

            z_2=5\cdot e^{i3\pi }=5\cdot \left ( \cos(\pi +2\pi )+i\sin(\pi +2\pi) \right )=5\left ( \cos(\pi )+i\sin(\pi ) \right )=

                                            5\left (-1+i\cdot 0\sin(\pi ) \right )=-5


Svar #5
29. december 2016 af sp2 (Slettet)

Tak for svar 

Z2 = 5e0*(cos(3pi)+i sin(3pi) = 5*(-1+0) = -5

Z3 = e3+(pi/2) i = e3*(cos(pi/2) + i sin(pi/2) = e3*(0+i) = e3


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2016 af mathon

            \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! z_3=e^{1+i\tfrac{\pi }{4}}\cdot e^{2+i\tfrac{\pi }{4}}=e^{1+2+i\tfrac{\pi }{2}}=e^3\cdot \left ( \cos\left ( \tfrac{\pi }{2} \right ) +i \sin\left ( \tfrac{\pi }{2} \right )\right )=e^3\cdot \left ( 0+i\cdot 1 \right )=e^3i

                                                                    


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.