Matematik

"Bytte om på grænser" triple integral

29. december 2016 af Whisky1234 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Jeg har vedlagt et billede af min opgave. De to udtryk der er kryds udfra, har jeg beregnet mig frem til. Men det er det udtryk med ring om, jeg er i tvivl om hvordan de kommer frem til.
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2016 af peter lind

 Det ser du bedst ved at lave en graf med grænserne i x-y planen. du har 0≤x≤4 og 0≤y≤kvrod(x). grænserne er så i den første y-aksen og linjen x = 4. I den anden er det x aksen og kurven givet ved y = kvrod(x) eller alternativt x=y2 svarende til x≥y2.  Når der integreres med hensyn til x skal den nedre grænse altså være y2 og den øvre grænse bestemmes af linjen y=4


Skriv et svar til: "Bytte om på grænser" triple integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.