Fysik

Indre energi

30. december 2016 af hashim23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har adskillige gange prøvet at løse følgende opgave, men har ret svært ved denne.

Opgaven lyder:

Mørke legemer bliver hurtigt varme, når de anbringes i sollys. På en spejderlejr males en radiator af jern sort og placeres ude i solen. Radiatorens masse er 35kg. Radiatoren fyldes med 25kg vand fra den kolde hane (12 C)

Radiatoren optager solenergi, således at radiatorens indre energi øges med en effekt på 575W.

Hvor lang tid tager det før man kan tappe vand med temperaturen 40 C?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2016 af mathon

                    \left ( 575\;\tfrac{J}{s} \right )\cdot t=m_{Fe}\cdot c_{Fe}\cdot \Delta T+m_{H_2O}\cdot c_{H_2O}\cdot \Delta T

                    t=\frac{\left (m_{Fe}\cdot c_{Fe}+m_{H_2O}\cdot c_{H_2O} \right )\cdot \Delta T}{\left ( 575\;\tfrac{J}{s} \right )}


Skriv et svar til: Indre energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.