Matematik

At sætte noget = nul

05. januar 2017 af oliverberthelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej jeg sidder med en opgave hvor jeg skal sætte en differencieret funktion :
2-(10/x^2)=0 for at finde x.
Jeg kan ikke rigtigt gennemskue hvordan jeg skal løse den uden brug af lommeregner. En der kan hjælpe med nogle mellemregninger? Ved det det skal give kvadratrod 5. Mvh Oliver

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2017 af PeterValberg

Er det?

2-\frac{10}{x^2}=0

2=\frac{10}{x^2}

2x^2=10

x^2=5

x=\pm\sqrt{5}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. januar 2017 af oliverberthelsen (Slettet)

Haha ja.. tak, tror at jeg var kørt lidt sort. Giver god mening!

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2017 af mathon

                           2-\frac{10}{x^2}=0\; \; \; \; \; \; \; x\neq0

                           2=\frac{10}{x^2}

                           1=\frac{5}{x^2}

                           x^2=5

                           x=\mp \sqrt{5}

                           


Skriv et svar til: At sætte noget = nul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.