Matematik

Middelværdi og varians

05. januar 2017 af BlackandBlue (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg har brug for hjælp til at løse følgende opgave:

Lad X betegne en diskret stokastisk variabel med samdsynlighedsfunktion pX givet ved:

p_{X}(x)=\begin{cases} 2/5 & \text{ hvis } x= 1\\ 1/5 & \text{ hvis } x= 2\\ 2/5& \text{ hvis } x= 3\\ 0& \text{ ellers. } \end{cases}

1) Beregn E(X) og Var(X)

Jeg har facitliste, men kan bare ikke komme frem til resultatet, da jeg tror der er noget jeg har misforstået, derfor ønsker jeg nogle mellemregninger undervejs..


Svar #1
05. januar 2017 af BlackandBlue (Slettet)

Altså er E(X) bare 1(2/5)+2(1/5)+3(2/5)=2  ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2017 af peter lind

Det er korrekt. Ved beregning af variansen skal du blot erstatte x med (x-2)2 i din beregning


Svar #3
05. januar 2017 af BlackandBlue (Slettet)

nå da, det føltes bare for simpelt:) 


Skriv et svar til: Middelværdi og varians

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.