Matematik

Lommeregnerhjælp

07. januar 2017 af dirol (Slettet) - Niveau: B-niveau


håber der er nogen der kan hjælpe mig, jeg skal vide hvordan jeg kan regne følgende ud med lommeregner så jeg kan spare tid til eksamen, jeg har en TI-89 og en TI-nspire så det er ligemeget hvilken lommeregner, vi må bare ikke bruge programmer på computeren så eneste hjælpemiddel er lommeregner:
Her er det jeg skal kunne regne ud + løsningen nederst:
(Q= Q1+Q2)
TT = TR - TC
= P1Q1+P2Q2 - (10Q+½Q2+1000)
= (400 - Q1)Q1 + (300 - Q2)Q2 - (10(Q1+Q2)+½(Q1+Q2)^2+1000)
= 400Q1 - Q1^2 + 300Q2 - Q2^2 - (10Q1+10Q2+½(Q1^2+Q2^2+2Q1Q2)+1000)
= 400Q1- Q1^2 + 300Q2 - Q2^2 - (10Q1+10Q2+½Q1^2+½Q2^2+Q1Q2+1000)
= 400Q1 - Q1^2 + 300Q2 - Q2^2 - 10Q1 - 10Q2 - ½Q1^2 - ½Q2^2 + Q1Q2+1000
LØSNING = -1½Q1^2 - 1½Q2^2 + 390Q1 + 290Q2 - Q1Q2 - 1000
Jeg vil gerne kunne komme til løsningen uden at regne alle ledene ud i hånden, og spare tid :) Håber nogen ved hvordan man gør på lommeregner
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2017 af peter lind

Du kan ret hurtigt med håndkraft finde de samlede koefficienter ved håndkraft og dernæst indtaste Q1 og Q2. Alternativt kan du gemme værdierne for Q1 og Q2 i en hukommelse.


Skriv et svar til: Lommeregnerhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.