Matematik

Reducering

09. januar 2017 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere dette udtryk:

14b2-31b2-7b2

Kan I hjælpe mig? Jeg bliver forvirret af potensen. Skal jeg sige 14b2= 196 osv så det bliver:

196-961-49= -814  ?

Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Hvorfor skulle 14 b^2 være 196? Har b overhovedet en angiven værdi?

så lad som om b^2 står for ostemadder altså 14 ostemadder - 31 ostemadder - 7 ostemadder

det bliver selvfølgelig -24 ostemadder eller hvis vi substituerer d^2 for ostemadder bliver det - 24 d^2


Svar #2
09. januar 2017 af MMLL13

For når jeg skriver 14giver det 196? Der står bare b2 efter hvert tal som jeg har skrevet.

Jeg forstår det du mener med ostemadderne, men skal potensen 2 så slet ikke bruges til noget udregning??


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2017 af Number42 (Slettet)

nej, den er kun til dekoration. Eller mere presist for at se om du bliver forvirret af det.

Du kan jo ikke gøre noget med b2 eftersom du ikke kender b. 


Svar #4
09. januar 2017 af MMLL13

Så 14b hører ikke sammen, så det hele skal opløftes i 2 altså 142 og så b bagpå = 142b =196b ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2017 af knerken (Slettet)

#4

Hej,

14ber det samme som: 14*b*b eller 14*b2

men hvis der havde stået (14b) så 14* b2= 14*14*b*b =196*b eller 196b2

når der står 14b er det underforstået at der reelt står 14*b


Svar #6
09. januar 2017 af MMLL13

Okay, så kan du hjælpe mig med udregningen? Så bliver det -24b2 som Number42 skriver?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. januar 2017 af OliverHviid

Ja, det giver -24b2 da man jo ikke kender til b's værdi.


Svar #8
09. januar 2017 af MMLL13

Super. Så det ville være det samme med mine andre opgaver som lyder anderledes fx 41F6-23F6-27F6 det ville give: 41-23-27= -9 og så F6 bagefter så resultatet giver -9F6 ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. januar 2017 af OliverHviid

Ja, samme princip.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.