Matematik

Kædereglen bevis

10. januar 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet billede

Vores lærer har bevist kædereglen på tavlen med jeg forstår ikke helt hvordan han kommer frem til de forskellige led. Håber der er en der kan forklare det. 

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Det er rigtigt nemt:

du har en funktion som er sammensat f(g(x)) det han glr er at han beviser kædereglen.

Det som det betyder er df(g(x))/dx = df/dg * dg/dx

Du differentierer altså flørst f med hensyn til g og så differentierer g med hensyn til x


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2017 af peter lind

Første linje. Det med grønt er differenskvotienten. Det med blåt giver 1 da tæller og nævner er det samme- Første linje angiver altså den differenskvotien, man skal bruge for x->x0

anden linje: g(x)-g(x0) skifter plads (rækkefølge) med x-x0

tredje linje de to differenskvotienter går ifølge definitionen på differentialkoefficient en for henholdsvis f'(g(x0)) og g'(x0)

Du kan måske nemmere se det hvis du bruger Δ betegnelserne:

Δf/Δx = Δf/Δx*ΔxΔx = Δf/Δg*Δg/Δx


Svar #4
10. januar 2017 af Mikkeldkdk

Hvor kommer det med blåt fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2017 af fosfor (Slettet)

#4 man kan altid gange med 1.

1= (g(x0)-g(x))/(g(x0)-g(x))


Skriv et svar til: Kædereglen bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.