Matematik

brøker og procent

15. januar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har en opgave der lyder sådan:

Thomas har lavet 6 L æblejuice med en frugtpresser.
Nede i kælderen har han nogle flasker, der kan rumme 2/3, som han vil bruge til saften. Hvor mange af disse flasker skal han bruge til 6L æblejuice? jeg vil gerne have mellemregning på det TAK.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2017 af mathon

    antal flasker:
                                \frac{6\;L}{\frac{2}{3}\;\tfrac{L}{flaske}}=\left (6\cdot \tfrac{3}{2} \right )flasker=9\; flasker


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2017 af jantand

Du mener nok 2/3 L?

Du skriver 6 delt med 2/3

Det er det samme som (6*3)/2  = 9

Du deler med en brøk ved at gange med den omvendte.

Du deler med 2/3 ved at gange med 3/2


Svar #3
15. januar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Tak, ja jeg glemte liter 

ved du om man kan regne brøker om til L, dL osv, hvis du kan vil du så skrive formlen Tak?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2017 af jantand

Du skal bruge almindelig division

2/3= 0,666

1/3 = 0,3333

1/4= 0,25

1/5= 0,2


Skriv et svar til: brøker og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.