Matematik

rentesregning

16. januar 2017 af PeterJensen13 (Slettet) - Niveau: B-niveau

B) her skal man vel bare bruge log(a/b)/log(1+r)  - opgave fil vedhæfted


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2017 af peter lind

Det er lidt mere kompliceret. du skal løsel igningen 5000*(1+0,05)n = 5000(1+0,055)n-10000. Det vil jeg råde dig at bruge et CAS værktøj tildet


Svar #3
16. januar 2017 af PeterJensen13 (Slettet)

#2

Det er lidt mere kompliceret. du skal løsel igningen 5000*(1+0,05)n = 5000(1+0,055)n-10000. Det vil jeg råde dig at bruge et CAS værktøj tildet

Burde der ikke være en nemmere metode? - og hvordan kan man løse den på et Cas værktøj? - har nspire


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2017 af peter lind

Det er jo altså det opgaven går ud på. Jeg kender ikke nspire; men du skal formodentlig bruge en kommando, der hedder solve. Brug hjælpefunktionen eller manual til at slå den nøjagtige syntax op


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. januar 2017 af Soeffi

#0. Han flytter 500.000 kr. fra Bank O til Bank A. Hvor mange år skal de stå, før beløbet i Bank A er større end det ville have være, hvis han havde ladet pengene stå i Bank O. Antallet af år kaldes x:

500.000·1,05x = 490.000·1,055x ⇒ (1,05/1,055)x = 490000/500000 ⇒ 

0,99526x = 0,98 ⇒ x·ln(0,99526) = ln(0,98) ⇒ x = ln(0,98)/ln(0,99526) = 4,25 år


Skriv et svar til: rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.