Matematik

Lineære funktioner hjælp

17. januar 2017 af SvendeGildet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, håber i kan hjælpe mig med dette.

Forskriften for en ligefrem proportionalitet er: y = ax

Første opgave lyder:

Find a-værdien i den ligefremme proportionalitet, hvor x = 2 og y = -6

Har fået det til -3.

Så næste opgave forstår jeg ikke:

Bestem forskriften for ovenstående ligefremme proportionalitet. Indtast forskriften med mellemrum efter hvert led fx: y = 12x


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2017 af mathon

               a=\frac{y}{x}=\frac{-6}{2}=-3

forskriften for ovenstående ligefremme proportionalitet
er:
               y=-3\cdot x


Svar #2
17. januar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Okay tak!

Hvordan finder jeg så frem til den omvendte proportionalitet?

y = a/x

x = 2 og y = 2


Svar #3
17. januar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Okay ligemeget fandt ud af det


Skriv et svar til: Lineære funktioner hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.