Fysik

Opladning af tablet

19. januar 2017 af Jepp5220 - Niveau: A-niveau

Tabletten er udstyret med et Li-Polymer batteri på 4.8V, 3000 mAh. Adaptoren som oplader tabletten kan levere en strømstyrke på 2.0 A ved en spænding på 5.0V

a) Hvor stor effekt kan adaptoren levere på udgangen

b) Bestem den elektriske energi, som batteriet indeholder når det er fuld opladet. Skal angive i J joules.

c) Hvor mange elektroner flyttes under en opladning fra helt afladet til helt opladet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af mathon

a) Hvor stor effekt kan adaptoren levere på udgangen?

            P_{ud}^{\, max}=U\cdot I=\left (5{,}0 \; V \right )\cdot \left (2{,}0 \; A \right )=10{,}0\; W


Svar #2
19. januar 2017 af Jepp5220

Den havde jeg deduceret mig frem til, men de andre er lidt sværer ;) Ved ikke om man kan bruge formlen J=V*C, J=joule, V=volt, C= coloumbs til noget i 2'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2017 af mathon

                                        q=3\; A\cdot h=\left ( 3\;A \right )\cdot \left (3600\;s \right )=10.800\; As=10.800\;C

b) Bestem den elektriske energi, som batteriet indeholder når det er fuldt opladet. Skal angives i J.

                                       E_{el}=q\cdot U


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2017 af mathon

c)
         Når du både kender batteriets ladning og ladningen på én elektron,
         hvordan beregner du så antallet af elektroner, der bidrager til ladningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2017 af hesch (Slettet)

#0: Spørgsmål b) afhænger jo af batteriets karakteristik.

Jeg kender ikke denne udenad for et Li-Polymer batteri. Svarer den til karakteristikken for en ideel kapacitet, eller er den ulineær ?

Hvis det første antages, er energien = ½*C*U2 , hvor C er batteriets kapacitet i [Farad].  C = dq/dU , altså karakteristikkens hældning.

Du kan tegne en lineær karakteristik i et (U,q) koordinatsystem. Energien i batteriet er så arealet af trekanten  afgrænset af karakteristikken, U- og q-aksen.  Heraf formlen.

Formlen i #3 er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2017 af hesch (Slettet)

Ad #5:  Hov, der er karakteristikker her:

http://www.houseofbatteries.com/custom-batteries-custom-lithium-polymer-c-1_67-l-en.html

Bemærk aksernes enheder.


Skriv et svar til: Opladning af tablet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.