Fysik

kalorimeterligning

19. januar 2017 af Sagittarius (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sider fast på nogle opgaver, som jeg ikke ved hvordan, man skal løse. Hvis der er et par flinke gutter som ved hvordan, man skal løse dem. Så er i meget velkommen, til at fortælle hvordan opgaverne skal løses eller i det mindste hvilke formler man skal bruge, tak.

Opgave 5.10 2,8 liter vand hældes op i en jerngryde, der vejer 2,5 kg. Deres fællestemperatur er 288 K. 1) Hvor meget energi kræves der for at opvarme vand og gryde til 80 °C ? 
 
Opgave 5.11 0,5 liter vand hældes op i en aluminiumsgryde. Deres fællestemperatur er 20°. Herefter tilføres der 68,1 kJ, hvorved temperaturen stiger til 50°C. 1) Hvor meget vejer gryden ? 
 
Opgave 5.12 I en aluminiumsgryde på 1,2 kg hældes der 5 liter vand. Efter at have tilført systemet 813,5 kJ er temperaturen af systemet 65°C, når det antages at gryde og vand havde samme start-temperatur. 1) Hvilken temperatur havde vandet før opvarmningen ? 
 
Opgave 5.13 3 liter vand med en temperatur på 20°C blandes med 2 kg vand med en temperatur på 80°C. Efter et stykke tid er alt vandet lige varmt. Hvilken temperatur har vandet nu, når det antages at der ikke sker varmeudveksling sted med omgivelserne ?  
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. januar 2017 af mathon

Du bør kende udtrykket
for varmeenergi: 

                                          Q=m\cdot c\cdot \Delta T


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2017 af mathon

Opgave 5.10
                                
                                                     Q=m_{H_2O}\cdot c_{H_2O}\cdot \Delta T+m_{Fe}\cdot c_{Fe}\cdot \Delta T

 c_{H_2O}=4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}

 c_{Fe}=0{,}45\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K}


Svar #4
19. januar 2017 af Sagittarius (Slettet)

Tak for svar drenge, det er en stor hjælp.

Skriv et svar til: kalorimeterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.