Matematik

TREKANT beregning af sider

19. januar 2017 af LineSuhe - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2017 af StoreNord

Sinus-relationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2017 af Number42 (Slettet)

Brug sinus relationen til at finde AD for resten af opgaven kan du gøre det en gang til

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2017 af mathon

Brug bl.a.
                    sinus til vinklen i en trekant er lig med sinus til summen af trekantens to øvrige vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2017 af mathon

                  \left | AB \right |=6\cdot \frac{\sin(60^\circ+41^\circ)}{\sin(41^\circ)}           i \Delta ABD

AB  er også side i \Delta ABC
hvoraf:
                 \left | AC \right |=\frac{\sin(82^\circ)}{\sin(60^\circ+82^\circ)}\cdot \left | AB \right |=

                                  \frac{\sin(82^\circ)}{\sin(60^\circ+82^\circ)}\cdot \frac{\sin(60^\circ+41^\circ)}{\sin(41^\circ)}\cdot 6              

                 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2017 af Number42 (Slettet)

BD/sin(A)=AD/sin(B) hvoraf du finder BD

Alle vinkler kan findes direkte fx ADB =180-60-41 og BDC = 60+41 og
DBC=41 og C = 180-DBC

Derefter bruger du igen sinusrelationerne

BD/sin( C) =DC/sin(41) hvoraf DC findes og endeligt AC= AD+DC

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2017 af mathon

              \left | AC \right |=\frac{\sin(82^\circ)}{\sin(60^\circ+82^\circ)}\cdot \left | AB \right |=

                                  \frac{\sin(82^\circ)}{\sin(60^\circ+82^\circ)}\cdot \frac{\sin(60^\circ+41^\circ)}{\sin(41^\circ)}\cdot 6=14{,}44


Skriv et svar til: TREKANT beregning af sider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.