Matematik

Lineær algebra ´- domæne og codomæne

24. januar 2017 af KaspermedK - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er i gang med eksamenstræning og derfor er jeg i tvivl omkring anden del af opgave b. Opgaven er:

Jeg har bestemt kernen (a) og jeg har også udvidet familien af vektorer, så jeg har en basis for R^3. Det er mere den matrice jeg skal finde, som jeg ikke kan finde hoved og hale i. Den vektor jeg har taget for at udvide til R^3 er w=(1,2,1)

Håber I vil hjælpe 

Mvh

Kasper


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af peter lind

Du skal bruge at søjlerne i matricen er billedet af basisvektorerne


Svar #2
24. januar 2017 af KaspermedK

Hvordan skal jeg forstå det? Min underviser har løst den sådan, men synes lige det gik stærkt nok her:

Hun har i øvrigt valgt en anden vektor w=(0,1,0). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2017 af peter lind

Det stemmer jo meget godt med #1

Første basisvektor er u og f(u) = u = (1, 0, 0) i det nye basissystem så første søjle er som angivet

Anden basisvektor er  v og f(v) = u+2v = (1,  2, 0) i det nye basissystem

med dit w får du f(w) = 1u+v(1+2) = u+3v = (1, 3, 0)


Svar #4
24. januar 2017 af KaspermedK

Okay, den første er jeg med på dvs. f(u), men jeg kunne fristes til at spørge om hvorfor f(v)=u+2v? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2017 af peter lind

Fordi f(v) = u+2v altså 1 gange med første basisvektor + 2 gange 2. basisvektor + 0* 3. basisvektor


Svar #6
24. januar 2017 af KaspermedK

Tak jeg prøver lige :-)


Svar #7
24. januar 2017 af KaspermedK

Når jeg udregner f(v)=u+2v så får jeg (3,2,2) og ikke (1,2,0). 


Svar #8
24. januar 2017 af KaspermedK

Jeg tror jeg har den nu. I f(v)=u+2v så er

1*(1,0,0)+2*(0,1,0)+0*(0,0,1)=(1,2,0) 

Ret mig hvis jeg tager fejl


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2017 af peter lind

Det er korrekt


Skriv et svar til: Lineær algebra ´- domæne og codomæne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.