Kemi

Hjælp til kemi C

24. januar 2017 af MathAsucks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jern reagerer med dihydrogensulfat og der dannes dihydrogen (gas) og jern(II)sulfat.

1. Opskriv reaktionsligningen og afstem den.

2. Hvor mange g jern(II)sulfat og dihydrogen dannes, hvis vi bruger 24,5 g jern og 32,6 g dihydrogensulfat?

3. Hvad er hydrogenets volumen ved et tryk på 0,98 bar og en temperatur på 19,7C?

4. Er jern eller dihydrogensulfat den begrænsende faktor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af vSilleBieber (Slettet)

1.

Fe(s) + H2SO4(aq) \rightarrow FeSO4(aq) + H2(g)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2017 af vSilleBieber (Slettet)

2.

n=\frac{24,5 g}{32,6 g/mol}=0,439 mol

3.

Du anvender formlen: 

p*v=n*R*T, hvor

p= 0,98 bar. 

n er regnet ovenfor.

T = 19,7.

R = 0,8134472 bar*L/mol*K

Formel skal omskrives, da du gerne vil finde V:

V=(R*T/P)*n


Svar #3
24. januar 2017 af MathAsucks (Slettet)

#2

2.

n=\frac{24,5 g}{32,6 g/mol}=0,439 mol

3.

Du anvender formlen: 

p*v=n*R*T, hvor

p= 0,98 bar. 

n er regnet ovenfor.

T = 19,7.

R = 0,8134472 bar*L/mol*K

Formel skal omskrives, da du gerne vil finde V:

V=(R*T/P)*n

2) er ikke korrekt, du beregner ikke mængden (g) af hhv. jern(II)sulfat og dihydrogen der dannes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2017 af vSilleBieber (Slettet)

Ups, sorry. Der skulle bare have stået 3. :P


Skriv et svar til: Hjælp til kemi C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.