Fysik

bevæglese i to Dim

26. januar 2017 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

En hammerkaster kaster en hammer. Hammeren, han kaster, består af en tung kugle med en tynd wire . Hammerkasteren svinger først kuglen rundt. I begyndelsen bevæger kuglen sig i en vandret, jævn cirkelbevægelse. Kuglens masse masse er 7,3kg , og den har en omløbstid på 0,80s . Cirklens radius er 1,5m.

Kuglen er 1,1m over jorden, i det øjeblik den bliver sluppet.
 

Hvor langt bliver kuglen kastet?

er der nogle der kan hjælpe lidt med den opgave ?? jeg får den til 6.5 m men facitlist står til 5.5 m ,måske laver jeg fejl ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2017 af hesch (Slettet)

1.  Beregn kuglens vandrette fart i slipøjeblikket.

2.  Beregn faldtiden fra højden 1,1 m

3.  Hvor langt bevæger kuglen sig vandret i denne faldtid?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2017 af hesch (Slettet)

#1, PS: Opgavestilleren har regnet med en tyngdeacceleration, g = 10 m/s2 og får dermed 5,5 m.

Anvendes g = 9,82 m/s2 findes 5,6 m, korrekt afrundet til èn decimal.


Svar #3
27. januar 2017 af DeepOcean

1) a = v2/ r  => v= 11,78 m/s   

2) y = 0,5 . g t2 => 1,5 = 0,5 . 9,8 .t2  =>  t = 0,5532 s

3) v = x/t =>  x = v .t => x= 11,78 m/s  . 0,5532 s = 6,51 m !!

hvad har jeg lavet forkert fordi jeg kan se at jeg får forkert resultatet !! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2017 af hesch (Slettet)

2)   s = ½ * g * t     →      1,1 m = ½ * 9,8 m/s2 * t2    →     t = 0,4738 s

Når du skal tjekke om noget er lavet rigtigt ( også uden facitliste ) skal du have den overbevisning at noget er forkert, at fejlen være der et sted.  Det er blot at finde den, og hvis du ikke kan er det skidt.

Du har fejlfindingskasketten på, og skal vise hvor dygtig du er til fejlfinding.


Svar #5
28. januar 2017 af DeepOcean

Tak for hjælpen ,har fundet fejl og resultatet er rigtigt , den er 5,55 ser meget fornuftigt ud... 


Skriv et svar til: bevæglese i to Dim

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.