Matematik

Vedr. statistik Sinus, Cosinus og Tangens opgaver

28. januar 2017 af Gym2019 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg sidder med to opgaver jeg slet ikke kan finde ud af, selvom jeg har prøvet længe med dem begge. Derfor håber jeg, at jeg kan få hjælp derude fra, gerne med forklaring/udregning også så jeg bedre kan forstå det. 

På forhånd mange tak! 

Opgave. 1

A) Lille Mikkel (153 cm hø¸j) er klatret op på det flade tag af den 25,3 meter høje bygning hvor han bor. 
     Hans far (191 cm høj) står 110 m fra bygningen og kikker op mod taget. 
      Hvor langt fra kanten skal Mikkel stå for at hans far ikke kan se ham? 

Opgave. 2

Et rektangel ABCD hvori AB = 6,7 er indskrevet i en cirkel med radius 8,9. 

A) Hvilken vinkel danner siden AB med diagonalen AC?
B) Hvilken vinkel danner diagonalerne med hinanden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2017 af peter lind

opgave 1.

I sådan en opgave skal du altid lave en tegning af opstillingen. Find højdeforskellen  mellem faren og drengens hoved. Tegn en vandret linje fra faderens hoved  til lodret under drengen. Desuden en linje fra faderens hoved til drengens hoved sådan at linjen lige akkurat passerer forbi tagkanten. Se på de ensvinklede retvinklede trekanter.

Opgave 2.

Igen lav en tegning. Diagonalens længde  er diameteren af cirklen

Det her har altså ikke noget med statistik at gøre  


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2017 af jantand

Jeg har lavet en tegning med opgave et.

Hvis du sætter de mål ind du har, så kan du finde dem du ikke har.

Du ved at  om  ensvinklede trekanter at de er propertionale.

Jeg  har tegnet en cirkel..

Du har en retvinklet trekant.

Du kender hypotenusen = radius i cirklen.

Kateten er AB=6,7 så kan du rene vinklen ud.

Vinklen mellem diagonalerne kan du regne ud når du har fundet den første vinkel og du ved summen i tekanten er 1800


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2017 af StoreNord

A) Faderens sigtevinkel i forhold til vandret kan du kalde <Far.

\tan (\angle Far) = \frac{25,3-1,91}{110}

Oppe på taget gælder                         \tan (\angle Far) = \frac{1,53}{x}

så du kan finde afstanden x ved at lave en ligning af de to brøker.


Svar #4
29. januar 2017 af Gym2019 (Slettet)

#3

A) Faderens sigtevinkel i forhold til vandret kan du kalde <Far.

\tan (\angle Far) = \frac{25,3-1,91}{110}

Oppe på taget gælder                         \tan (\angle Far) = \frac{1,53}{x}

så du kan finde afstanden x ved at lave en ligning af de to brøker.

Hvordan lave en ligning af begge brøker? 

Men tak ellers!


Skriv et svar til: Vedr. statistik Sinus, Cosinus og Tangens opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.