Matematik

nulpunkt?

30. januar 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe mig med lige at bestemme nulpunkterne for formlen  f(x) =1/6x^3 -2x^2 +6x -1


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2017 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det


Svar #2
30. januar 2017 af soer381k

men det er en opgave uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2017 af janhaa

Bruk Newton's approksimasjonsmetode

X(n+1) = x(n) - f(x)n / f ' (x)n


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2017 af StoreNord

Det er mit indtryk, at du kun går i 9. klasse. Correct me id am wrong.

I 9. klasse er det ikke pensom. Hvis dine kammerater påstår det er det måske for at drile dig.

Noget andet er at du kan finde f'; og så finde dens nulpunkter.


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. januar 2017 af SuneChr

# 0
Helt uden hjælpemidler gør arbejdet med løsning af ligningen
1/6x3 - 2x2 + 6x - 1 = 0
eller, med heltallige koefficienter,
x3 - 12x2 + 36x - 6 = 0
ret vanskelig.
H v i s  der er en rational rod p/q skal p gå op i konstantleddet 6 og q gå op i koefficienten til x3.
Man kan derfor søge, dog uden at være sikker på at få en heltallig rod, blandt
± 1, ± 2, ± 3, ± 6
Er der en rod x0 iblandt, divideres det oprindelige heltallige polynomium med (x - x0) , hvorefter
kvotientpolynomiet løses som en 2.gr.s. ligning.
Er der ingen heltallige rødder må man ty til evt. # 3 eller grafisk løsning.
Der findes en generel løsningsformel, som dog ikke må/skal benyttes her.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2017 af hesch (Slettet)

#4:  Trådstarter oplyser blot at han er færdiguddannet fra 9. klasse.

Det skal såmænd nok være rigtigt, og er fair nok.

Man skal jo ikke sælge skindet før bjørnen er skudt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2017 af StoreNord

Men det er ikke særlig smart, at vi skal gætte os til hvor meget han selv kan.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2017 af hesch (Slettet)

Som udgangspunkt bør du have tillid til, at trådstarter ved hvad hans baggrund er for at stille spørgsmålet.

Tillid ( som udgangspunkt ) er en god ting.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2017 af StoreNord

"Uddannelse: Folkeskole (9. klasse), SP-rang: Dimmitend"     siger ikke mig ret meget.


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. januar 2017 af hesch (Slettet)

SP-rangen siger intet om personens faglige kompetencer, men om personens hidtidige aktivitet/anciennitet på studieportalen.

Uddannelsen har trådstarter tilsyneladende valgt at lade gælde for det færdige uddannelsesforløb, som skrevet i #6.

Det er vist min sidste kommentar, emnet vedrørende.


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2017 af StoreNord

Tak.


Skriv et svar til: nulpunkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.