Fysik

Accleration

01. februar 2017 af Maiskolben (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bil nedsætter hastigheden fra 80 til 60 kmt på en stræking af 160 m. Acclerationen er konstant

a) Find tiden

B) Find acclerationen

Håber på hjælp :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2017 af mathon

med konstant acceleration:                     \left \{ \left. 80\; \tfrac{km}{t} ,60\; \tfrac{km}{t}\right \} \right.=\left \{ \left. 22{,}2222\; \tfrac{m}{s} ,16{,}6667\; \tfrac{m}{s}\right \} \right.


              2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

               a =\frac{v^2-{v_0}^2}{2\cdot \Delta s}

               a =\frac{\left (16{,}6667\; \tfrac{m}{s} \right )^2-\left ( 22{,}2222\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 160\;m \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2017 af mathon

             t =\frac{v-v_0}{a}


Svar #3
01. februar 2017 af Maiskolben (Slettet)

Hvad er det nu V og V0 er??


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2017 af mathon

        v_t=v er hastigheden til tiden t.

        v_0  er begyndelseshastigheden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2017 af mathon

udledelse:
   for konstant acceleration 
   gælder:
                              v=v_0+at

                              \mathbf{\color{Red} at}=v-v_0
   og
                              \Delta s=\tfrac{1}{2}at^2+v_0\cdot t      som multipliceret med 2a
   giver:
                              2a\Delta s=(at)\cdot (at)+2v_0(at)

                              2a\Delta s=(v-v_0) \left (v-v_0+2v_0 \right )

                              2a\Delta s=(v-v_0) \left (v+v_0 \right )

                 2a\Delta s=v^2-{v_0}^2                             

                              


Skriv et svar til: Accleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.