Matematik

Skal bruge hjælp til dette opgave og en forklaring hvis muligt" f(x) = 20*x + 15000 "

02. februar 2017 af Mario517 - Niveau: 10. klasse

Skal bruge hjælp til dette opgave og en forklaring hvis muligt

Sælgere søges Du kan vælge mellem to aflønningsformer: 1: Du får en garanteret minimumsløn på 15 000 kr. pr. måned. Derudover får du 20 % af det beløb, du sælger for. 2: Der er ingen garanteret minimumsløn. Til gengæld får du 30 % af det beløb, du sælger for.

Bjarne og Emma søger arbejde som sælger. De bliver begge ansat. Bjarne vælger aflønningsform 1, og Emma vælger aflønningsform 2. Den første måned er Emmas løn 24 000 kr.

Vil meget gerne have en forklaring på hvordan man regner følgende 

" f(x) = 20*x + 15000 " 

"g(x) = 20/100*x + 15000 "

 "h(x) = 1/5*x + 15000"

"i(x) = 0,20*x + 15000"

Vil meget gerne have en forklaring på hvordan man regner følgende 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af mathon

 1: Du får en garanteret minimumsløn på 15 000 kr. pr. måned. Derudover får du 20 % af det beløb, du sælger for.

                      f(x)=0{,}20x+15000

 2: Der er ingen garanteret minimumsløn. Til gengæld får du 30 % af det beløb, du sælger for.

                      f(x)=0{,}30x


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2017 af mathon

detaljer:
                   20\%=\frac{20}{100}=\frac{20\cdot 1}{20\cdot 5}=\frac{1}{5}

                   20\%=\frac{20}{100}=0{,}20


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er ikke helt sikker på, hvad dit problem er.

Du harskrevet 4 funktioner op. De tre sidste er i praksis identiske. i g(x) bruger du definitionen af procent direkte: 20% af x er 20/100 af x. De to sidste benytter omregning af 20/100 til hhv. 1/5 og 0,20.

f(x) er derimod forkert. 20 er ikke det samme som 20%.


Skriv et svar til: Skal bruge hjælp til dette opgave og en forklaring hvis muligt" f(x) = 20*x + 15000 "

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.