Matematik

Potensfunktioner

02. februar 2017 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et trafikselskab har erfaret, at hvis x betegner billetprisen i kr., da kan det daglige passagertal bestemmes ved funktionen f(x)=35400·x-0,85.

Spørgsmål 1)Hvis billetprisen er 10 kr. hvor stort er det daglige passagertal da? Hvor stor er den daglige omsætning

Spørgsmål 2)Bestem den billetpris, der ifølge funktionen giver 4001 passagerer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2017 af peter lind

spørgsmål 1)  Indsæt x = i funktionsudtrykket

spørgsmål 2)  Løs ligningen 4001 = 35400·x-0,85   Er de 4001 rigtig ?. Den forkommer mig at være lovlig lille


Svar #2
02. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Sry det er x^-0,85


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.