Matematik

Hjælp til procentregning!

08. februar 2017 af TPMT (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har fået en aflevering for hvor jeg skal regne noget så simpelt ud som procentregning. Men jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan jeg skal gøre, eller hvilken formel jeg skal bruge. 

Jeg skal finde ud af hvor mange procent den er steget med fra 2014 til 2015.
2014 - 94 mio.
2015 - 99 mio.

Jeg takker mange gange på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af Skaljeglavedinelektier

\frac{94-90}{90}*100= 4,4444444...

Jeg kan ikke indsætte procenttegn. Husk at gør det selv. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2017 af fosfor (Slettet)

For at øge et tal procentvist, skal man gange med (1 + r), hvor r er procenten, som både kan være positiv og negativ.

Du ved resultatet er 99, dvs:
94 * (1 + r) = 99

Isoler r:
1 + r = 99/94
r = 99/94 - 1 = 0.053 = 5.3%


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2017 af mathon

skriv den evt. 
som:
                94\cdot \left ( 1+p\cdot 10^{-2} \right )=99              r er jo ikke procenten, men den tilhørende decimalbrøk.   
                1+p\cdot 10^{-2} =\frac{99}{94}=1{,}05319

                p\cdot 10^{-2} =0{,}05319

                p =0{,}05319\cdot 10^2=5{,}319

                


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2017 af Skaljeglavedinelektier

Jeg beklager, at jeg på en eller måde har skrevet nogle forkerte tal. 

\frac{99-94}{94}*100\approx 5,319

Jeg ved ikke, hvor jeg fik de tal fra i #1. 


Skriv et svar til: Hjælp til procentregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.