Fysik

Tilstandsligningen og luftmolekyler? Hjælp

09. februar 2017 af Mathildeworsoe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 
Jeg har brug for hjælp ang. følgende opgaver: 

Ved et normalt åndedrag udskifter man ca. 0,5 L luft i lungerne.
a) Hvor mange luftmolekyler indeholder ét åndedrag? 

Rumfanget af atmosfæren kan skønmæssigt sættes til V= 6 * 1018m3
Man forestiller sig nu, at alle molekyler i Cæsars sidste åndedrag - han døde i år 44 f.Kr.- på nuværende tidspunkt er jævnt fordelt over hele atmosfæren. 
b) Hvor mange af de molekyler der indgik i Cæsars sidste åndrag, indgår i dit næste? 

Jeg har fået at vide at opgaverne skal bruges som et eksempel på teorien om tilstandsligningen - nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2017 af mathon

Regn med stuetemperatur T=293{,}15\; K og p=101325\; Pa

                     n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}

                     N=n\cdot N_A


Skriv et svar til: Tilstandsligningen og luftmolekyler? Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.