Fysik

Excitation af hydrogen

14. februar 2017 af a123as (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg behøver hjælp til følgende spørgsmål:

a) Hvad er bølgelængden i nm af den foton, der udsendes, når hydrogenatomet går fra 2. exciteret tilstand til 1. exciteret tilstand?

b) Hvad er bølgelængden af den foton, der lige akkurat kan ionisere et hydrogenatom i grundtilstanden?

Helst svar med uddybende forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2017 af mathon

a)
        \frac{1}{\lambda_{3\rightarrow 2} }=R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{2^2}-\frac{1}{3^2} \right )=R_{yd}\cdot \frac{5}{36}

        \lambda_{3\rightarrow 2} ={R_{yd}}^{-1}\cdot \frac{36}{5}

        \lambda_{3\rightarrow 2} =\left (91{,}1267 \;nm \right )\cdot7{,}2


Svar #2
14. februar 2017 af a123as (Slettet)

Det, du har skrevet, giver altså ikke mening, hvad mener du med 91,1267 * 7,2 = 656 nm. Det ligger langt fra ultraviolet spektrum, hvor det sker...?


Svar #3
14. februar 2017 af a123as (Slettet)

Og desuden er det fra 2 til 1. tilstand og ikke 3 til 2. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2017 af mathon

b)
      \frac{1}{\lambda_{1\rightarrow \infty} }=R_{yd}\cdot \left ( \frac{1}{1^2}-\frac{1}{\infty} \right )=R_{yd}

      \lambda_{1\rightarrow \infty} ={R_{yd}}^{-1}=91{,}1267\; nm


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2017 af mathon

 2. exciterede tilstand til 1. exciterede tilstand er fra 3\rightarrow 2.

Grundtilstanden 1 er ikke en exiteret tilstand.


Skriv et svar til: Excitation af hydrogen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.