Fysik

Svingende luftsøgler og blæseinstrumenter

17. februar 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Jeg er helt tabt på den her opgave, er er en der kan givet en hånd?

a)    Et åbent rør har en effektiv længde på 1,10 m. Beregn bølgelængderne for de tre første partialtoner.              Brug lydhastigheden i luft ved 20 °C samt bølgelærens grundligning til bestemmelse af de tre laveste            resonansfrekvenser.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2017 af mathon

v_{20^\circ}^{luft}=344\; \tfrac{m}{s}


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2017 af mathon

           f_1=\frac{v}{\lambda _1}=\frac{v}{4L}

           f_2=2\cdot f_1

           f_3=3\cdot f_1


Svar #3
17. februar 2017 af Kristensenalex

Er det formlen til Beregn bølgelængderne eller bestemmelse af de tre laveste resonansfrekvenser?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

En stående bølge i et åbent rør dannes ved at bølgen lige nøjagtigt løber fra den ene ende af røret og tilbage på et helt antal bølgelængder. Det mindst antal bølgelængder er 1. Da bølgen skal både frem og tilbage, er bølgelængden det dobbelte af rørlængden i dette tilfælde. Prøv selv med 2 og 3 bølgelængder.


Skriv et svar til: Svingende luftsøgler og blæseinstrumenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.