Fysik

Massemidtpunkt

18. februar 2017 af nichole12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan kan jeg løse opgaven, der er vedhæftet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2017 af Soeffi

#0. Tegn en vektor til hvert punkt, gang massen i punktet og divider med den samlede masse.

Vedhæftet fil:mmpkt.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2017 af peter lind

tyngdepunktet = (m*r1+ m*r2+ m*r3/(3m) = (r1 + r2 + r3)/3


Svar #4
18. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

hvad er m?

r1 = 1kg

r2 = 1 kg 

r3 = 2 kg

hvad er m så??


Svar #5
18. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

er det den samlede masse af de tre, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2017 af peter lind

Det er  de enkelte masse altså 1kg


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2017 af hesch (Slettet)

#0: Du kan skrive positionerne for m1, m2, m3 op som

p1 = ( x;y ) = ( 0 ; 0 )
p2 = ( ½L ; √(L2 - (½L)2 )
p3 = ( L ; 0 )

Massemidtpunktet findes så ved

Pmidt = ( 1kg*p1 + 1kg*p2 + 2kg*p3 ) / ( 1kg + 1kg + 2kg ) = ( xmidt ; ymidt )


Svar #8
19. februar 2017 af nichole12 (Slettet)

Det forstår jeg altså ikke.. Har prøvet forskellige udregniner, men ingen giver nogle af svarmulighederne..


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. februar 2017 af peter lind

du kan finde y som kvadratr(L2 - (½L)2 )/3   ellers er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2017 af hesch (Slettet)

#8:  Du kan ikke få hjælp, når du ikke viser dine udregninger, men du skal finde:

Pmidt = ( x ; y ) = L*( 5/8 ; ½√3 ).


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. februar 2017 af hesch (Slettet)

#10:  Sorry, sjusk:

Pmidt = ( x ; y ) = L*( 5/8 ; 1/8√3 ).


Skriv et svar til: Massemidtpunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.