Fysik

Elastikspring

20. februar 2017 af PresidentDun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Har nu siddet med denne opgave i et stykke tid, og kan ikke rigtig finde ud af hvordan opgave b skal løses (opgaven er vedhæftet).

Jeg har allerede fundet farten efter de 18m med frit fald, som jeg fik til 18,8 m/s.

Vedhæftet fil: Opgaven.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2017 af janhaa

E(p) = mgh

E(k)=KE = 0,5mv^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2017 af PresidentDungeon (Slettet)

Skal massen ikke kendes?

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

Jo, det skal den faktisk, men da den ikke er opgivet, må du regne pr. kg. F.eks. er den kinetiske energi så:

Ekin/m = ½mv2

Det er ikke korrekt at skrive 0,5 i stedet for ½. I fysikken angiver man en størrelses usikkerhed ved antallet af decimaler. 0,5 er således meget mere usikkert end 0,50 eller 0,500, mens ½ er en eksakt værdi.


Svar #5
21. februar 2017 af PresidentDun (Slettet)

Tak for svaret Eksperimentalfysikeren. Tog dog i stedet en snak med læreren, og vi blev enige om at sætte vægten til 80 kg. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2017 af Eksperimentalfysikeren

God idé.


Skriv et svar til: Elastikspring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.