Matematik

Lineær sammenhæng

22. februar 2017 af kawdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model antages det, at der er en lineær sammenhæng mellem den gennemsnitlige vægt af danske kvinder og tiden (målt i år fra start af måleperioden). Det oplyses, at den gennemsnitlige vægt af danske kvinder vokser med 1,4 kg over en 5-årig periode.

1) Benyt modellen til at bestemme den årlige stigning i den gennemsnitlige vægt af danske kvinder.

- Jeg får den her til f(x) 1,4x ? ved det er forkert men er helt blank.

2) Bestem, hvor lang tid der skal gå, før den gennemsnitlige vægt af danske kvinder er vokset med 4,0 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2017 af mathon

For en lineær sammenhæng
gælder:
                  \Delta y=a\cdot \Delta x
1)

                  1{,}4=a\cdot 5

                  a=\frac{1{,}4}{5}=0{,}28


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2017 af mathon

2)
                  \Delta y=0{,}28\cdot \Delta x

                  \4{,}0=0{,}28\cdot \Delta x

                  \Delta x=\frac{4{,}0}{0{,}28}


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.