Matematik

Vektorer i 3D

23. februar 2017 af line2105 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med opgave 748 (er vedhæftet).

Jeg er i tvivl om, hvilke koordinater der hører til A, B, C og D. Er det fx A og B i 1) og C og D i 2), når man skal vise at de to linjer m1 og m2 skærer hinanden.

Håber meget der er nogen som kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af mathon

1)
             m_1\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\2 \\ 1 \end{pmatrix}+s\cdot \begin{pmatrix} 2\\2 \\ 2 \end{pmatrix}

             m_2\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2\\1 \\ 1 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\2 \\ 1 \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2017 af mathon

skæring;
                     solve(3+2s=2+t and 1+2t=2+2s,{s,t})


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2017 af mathon

det kontrolleres
om:
                       1+t=z=1+2s


Skriv et svar til: Vektorer i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.