Matematik

Lineær sammenhæng

23. februar 2017 af forvirretmatey - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg er lidt forvirret med a'eren, altså den linær sammenhæng er jo y=ax+b. problemet er så at jeg i denne opgave ikke behøver at finde b (b er y-aksens skærrriiingspunkt???) 

ehm, for altså jeg regnede det på denne måde først (fik så at vide at det så forkert ud, så nu er jeg i tvivl)

y=ax

1,4 =a * 5

a= 1,4/5 = 0,28

Vedhæftet fil: hjælp mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2017 af 123434 (Slettet)

I en model antages det, at der er en lineær sammenhæng mellem den gennemsnitlige vægt af danske kvinder og tiden (målt i år fra start af måleperioden). Det oplyses, at den gennemsnitlige vægt af danske kvinder vokser med 1,4 kg over en 5-årig periode.

1) Benyt modellen til at bestemme den årlige stigning i den gennemsnitlige vægt af danske kvinder.

Benyt formlen Δy=a*Δx

1,4=a*5

1,4=5a

a=1,4/5=0,28

Så den årlige gennemsnitlige stigning i kvindernes vægt er 0,28 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2017 af mathon

b)
                  \Delta y=a\cdot \Delta x

                  \Delta x= \frac{\Delta y}{a}

                  \Delta x= \frac{\Delta y}{0{,}28}


Svar #3
24. februar 2017 af forvirretmatey

tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2017 af AmandaMR (Slettet)

Har du udregningen på b også?


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.