Matematik

Forbrugslån

01. marts 2017 af sea789 - Niveau: 9. klasse

Hej igen. Tidligere stilede jeg et spørgsmål vedr. et lån på 200.000 kr. Jeg har fået lidt flere informationer, som er således: 
Udebetalt lånebeløb: 200.096 kr
Stiftelsesomkostninger i alt: 5.104
Årlig rente: 9%
Debitorrente: 9,31%
ÅOP: 10,3%
Løbetid: 72 måneder
Hvordan kan jeg selv regne renter i lånets løbetid? Jeg er meget usikker og ved ikke hvad jeg skal gøre. Er der nogen der vil være søde at hjælpe? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2017 af SuneChr

Hvis stiftelsesomkostningerne også er en del af det lånte beløb, er der i alt lånt 205200 kr,
som skal forrentes og afdrages med lige store ydelser i alt 72 gange,
første gang 1 måned efter lånets stiftelse.
Der er altså lånt 205200 kr, men du får kun lov at få de 200096 kr.
Debitorrente er 9,31% p.a. svarer til 1,09311/12 - 1 = 0,0074457239 pr. md.
Vi skal nu benytte gældsformlen for at finde de lige store ydelser, y, hver måned.

y=\frac{0,0074457239}{1-1,0074457239^{-72}}   skal ganges med 205200        =  3692,21
Dette beløb er jo betalt 72 gange, hvorfor du ganger det med 72.
Forskellen mellem dette og lånebeløbet 205200 kr. er det, der er betalt alene i renter.
Jeg håber, jeg har forstået din opstilling rigtigt. Ellers kom igen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2017 af SuneChr

Som en slags forbrugeroplysning vil renterne udgøre 29,55% af det lånte beløb.
Man skal tænke sig godt om.
# 3  Man lærer sammensat rentesregning på dette trin.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2017 af Mathias7878

Tænker det er lidt et højt niveau for en niende klasser :) 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Forbrugslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.