Fysik

Kernefysik

02. marts 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet billede. Har svært ved denne opgave. Har prøvet at sætte tallene ind i excel for at for en reggreasion, men ved ikke hvad jeg eller skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af mathon


Svar #2
02. marts 2017 af Mikkeldkdk

Værdier


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2017 af mathon

                           A(t)=134{,}00943\cdot e^{-0{,}000768\cdot t}

                           T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}=\frac{\ln(2)}{0{,}000768\; min^{-1}}=902{,}189\; min=15{,}0365\; timer


Svar #4
02. marts 2017 af Mikkeldkdk

Hvor får du 0,000768 fra?


Svar #5
02. marts 2017 af Mikkeldkdk

y = -0,0925x + 134,39
R² = 0,99723 

Og er det denne y værdi du bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2017 af mathon

umiddelbart efter neutronbestrålingen:

       A(-240\; min)=\left (134{,}00943\; min^{-1} \right )\cdot e^{-\left (0{,}000768\; \; min{-1} \right )\cdot (-240\; min)}=162{,}085\; min^{-1}

                       


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2017 af mathon

Du skal foretage eksponentiel regression.


Svar #8
02. marts 2017 af Mikkeldkdk

Så de 0,000768 er noget du får vha eksponentiel regression? i så fald hvilket program bruger du kan ikke få excel til at lave ekponentiel da den skal tvinges gennem 0


Svar #9
02. marts 2017 af Mikkeldkdk

Hvorfor får du antal kerner efter neutronbestrålingen ud i min^-1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2017 af mathon

Antal 24Na umiddelbart efter neutronbestrålingen:

                 N=\frac{1}{k}\cdot A=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A=

                                            =\frac{902{,}189\; min}{\ln(2)}\cdot \left (162{,}085\; min^{-1} \right )=210 \, 967


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. marts 2017 af mathon

korrektion:
                           A(t)=\left (134{,}800943 \; s^{-1} \right )\cdot e^{-\left (1{,}3\cdot 10^{-5}\; s^{-1} \right )\cdot t}

umiddelbart efter neutronbestrålingen:

       A(-14400\; s)=\left (134{,}800943 \; s^{-1} \right )\cdot e^{-\left (1{,}3\cdot 10^{-5}\; s^{-1} \right )\cdot\left ( -14400\; s \right )}=162{,}552\; s^{-1}

                         T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln(2)}{k}=\frac{\ln(2)}{1{,}3\cdot 10^{-5}\; s^{-1}}=53319\; s=14{,}81\; timer

Antal 24Na umiddelbart efter neutronbestrålingen:

                 N=\frac{1}{k}\cdot A=

                                            =\left ( 76923{,}1\; s \right )\cdot \left (162{,}552\; s^{-1} \right )=1{,}2504\cdot 10^7

                       


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.