Matematik

Lineær funktion

02. marts 2017 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om en lineær funktion f(x) = a * x + b oplyses at P(-3, 5) og (2,10) er punkter på grafen for f(x).

(a) Bestem konstanterne a og b.

(b) Bestem koordinaterne til skringspunktet mellem grafen for f(x) og y-aksen.

(c) Bestem koordinaterne til skringspunktet mellem grafen for f(x) og x-aksen.

håber i kan hjælpe med de her 3 opgaver..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af Stats

I opgave (a) skal du anvende følgende formler

a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

og derefter

y_{1}-ax_{1}=b

I opgave (b) skal du indsætte x = 0 i f(x)

I opgave (c) skal du sætte f(x) = 0 og dernæst løse ligningen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.