Fysik

Kernefysik

03. marts 2017 af Asef (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har brug for hjælp til spørgsmål c 

Plutoniumisotopen Pu-239 er et restprodukt i kernekraftværker. Den er radioaktiv med halveringstiden 24,1*10^3 år Iår og henfalder til uranisotopen U-235.

a) Angiv henfaldsskemaet for det henfald. Når en Pu-239 kerne henfalder, energimængden 5,245 Mev. Massen af plutonium er 1,50 kg.

b) Beregn aktiviteten.

c) Beregn effekten, hvormed der omsættes energi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2017 af mathon

a)
             _{\, \, \, 94}^{239}\textrm{Pu}\; \rightarrow \; _{\, \, \, 92}^{235}\textrm{U}\; +\; _{2}^{4}\textrm{He}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2017 af mathon

b)
       \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A=k\cdot N=\left (\frac{\ln(2)}{7{,}60522\cdot 10^{11}\; s} \right )\cdot \left (\frac{1500\; g}{239{,}052157\; \tfrac{g}{mol}} \right )\cdot \left ( 6{,}02214\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )=3{,}444\cdot 10^{12}\; Bq


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2017 af mathon

hvor
              N=\frac{m}{M}\cdot N_A


Svar #4
04. marts 2017 af Asef (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2017 af mathon

Antal henfald pr sek er 3{,}444\cdot 10^{12}.

Ved hvert henfald udvikles 5,245 MeV. 

hvoraf:
                    P=\left (3{,}444\cdot 10^{12} \; s^{-1} \right )\cdot \left (5{,}245\cdot 10^6\; eV \right )


Svar #6
04. marts 2017 af Asef (Slettet)

Hvilken Formel bruger du? Har du omskrevet effektformlen: P = E / t ?

Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.