Fysik

Skråplan

04. marts 2017 af Maiskolben (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :) 

Jeg har en opgave som jeg slet ikke kan komme vider med. En klods med massen 5 kg befinder sig på glat skråplan, der hælder med 35 grader med vandret. En snor forbinder klodsen over friktionsfri trisse med et firthængde lod. 

A) Bestem massen af loddet, så klodsen forbliver i hvile

Loddet har massen 3.5 i de kommende opgaver

B) Bestem i dette tilfælde acceleretionen af klodsen

c) Hvor stor er snorkraften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2017 af peter lind

A) Den resulterende kraft på klodsen er M*g*cos(α). Den skal modregnes af kraften fra loddet

B) F = M*a = m*g*-M*g*cos(α)

C) Fs = m*a


Skriv et svar til: Skråplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.