Fysik

Pendul svingning

06. marts 2017 af newbee - Niveau: A-niveau

Jeg har vedlagt fil, hvori opgaven er formuleret.

Jeg tænker at jeg skal bestemme perioden og længden for det matematike og fysiske pendul, men kan ikke helt gennemskue hvordan jeg gør det?

Jeg tænkte at jeg skulle bruge formlerne: T=2\cdot \pi \cdot \sqrt{\frac{L}{G}}   og    T=2\cdot \pi \cdot \sqrt{\frac{I}{d\cdot g\cdot m}}

Men har brug for hjælp til at komme i gang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2017 af peter lind

Du skal finde stokkens længde så I/( d*m) = L


Svar #3
06. marts 2017 af newbee

Massecenteret på stokken er det så deroppe, hvor stokken er fæstnet?

Og jeg tænker at  I=1/3*M*L2, men hvordan finder jeg ud af hvad massecenteret (d) er?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2017 af peter lind

massecenteret er midt på stokken


Svar #5
06. marts 2017 af newbee

Ja det giver mere mening. Men hvad gør jeg for at bestemme d? jeg kan jo ikke finde L når jeg stadig har to ubekendte, som er L og d?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. marts 2017 af peter lind

d er ½L


Svar #7
06. marts 2017 af newbee

Men når jeg indsætter d=½L så får jeg at L=0.

Det giver jo ikke mening.

Jeg indskriver dette:

L=\frac{I}{d\cdot m}=\frac{\frac{1}{3}\cdot m\cdot L^{2}}{\frac{1}{2}L\cdot m}

Og når jeg isolerer L, så får jeg det til 0


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. marts 2017 af peter lind

Det skal stå l i det første så du får l = d/(I*m) = 


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Det er ret ulæseæigt, år lille L og stort i er ens.

l = \frac{I}{d*m} = \frac{\frac{1}{3}\cdot m\cdot L^{2}}{\frac{1}{2}L\cdot m}


Svar #10
07. marts 2017 af newbee

Nu giver det mening. Mange tak for hjælpen til jer begge :)


Skriv et svar til: Pendul svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.