Matematik

Differentialligning

08. marts 2017 af wqrf2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

En differentialligning er givet:

y'(t)=y(t)(1-y(t))

En opgave lyder; vis at y(t)=0, t \in R er en løsning.

Men hvordan gør jeg det? Jeg har ikke selv nogen idéer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2017 af janhaa

Er Bernoulli's equation

1st order nonlinear ODE


Svar #2
08. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

#1 Tak for svaret, men jeg må desværre erkende, at jeg ikke forstår noget som helst af, hvad du forsøger at forklare mig. Kan du evt. tage den på dansk med begreber/principper, man lærer i gymnasiet?


Svar #3
09. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

Er det bare at differentiere y(t)=0 og indsætte på venstresiden og derefter indsætte y(t)=0 på højresiden? Giver det overhovedet mening at differentiere 0, når den blot bliver 0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2017 af janhaa

Ja det gir mening. Men husk:

y = y(t) = e^t / (c + e^t)


Svar #5
09. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

Så jeg kan ikke bare indsætte y(t)=0 på højresiden?


Svar #6
10. marts 2017 af wqrf2 (Slettet)

Er ovenstående så korrekt?


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.