Matematik

Forbrug af vand

09. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Kan i se om jeg har gjort det rigtigt?

Vedhæftet fil: Untitled.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2017 af MatHFlærer

Det ikke helt rigtigt. Du skal i spm a. benytte dig af eksponentiel regression og ikke lineær regression. :-) derfor er spm b til d forkerte. Prøv at lav eksponentiel regression og upload din fil til tråden. Så kigger vi på det sammen.


Svar #2
09. marts 2017 af Kristensenalex

Var det her bedre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2017 af MatHFlærer

Nydeligt, dog synes jeg din a-værdi er en smule afvigende, dvs. jeg får a=0.97759 og b=72.351 ligesom dig, men det kan være CAS programmet der afviger.

Prøv så vidt muligt at besvare spm. b til d.

Vinks:

b)

Brug r_y=(a^{\Delta\cdot x}-1)\cdot 100

Hvor \Delta\cdot x=3

c)

Brug:

T_{\frac{1}{2}}=\frac{ln(\frac{1}{2})}{ln(a)}

d)

2005 svarer til x=17, prøv at regn det ud. 


Svar #4
09. marts 2017 af Kristensenalex

Ser det her rigtigt ud?

b)

r_{y}=\left ( 0,96^{^{3}} \right-1 )\cdot 100=-11,5

c)

\frac{ln(1/2)}{ln(0,96)}=\frac{-0,693}{-0,04}=17,3

d

f(x)=72,3512\cdot 0,9556728^{17}=33,5m^{3}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2017 af MatHFlærer

Kan jeg ikke lige se hvordan du har defineret dine oplysninger i regressionen? Altså din udførsel er korrekt men jeg kan ikke rigtig få de samme tal som dig. Jeg har brugt Maple:


Svar #6
09. marts 2017 af Kristensenalex

Jeg får også forskellige tal, de her er fra Wordmat, excel får andre tal :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2017 af MatHFlærer

Jeg prøver lige at løbe den igennem i WordMat...:-)


Svar #8
09. marts 2017 af Kristensenalex

Mærkeligt prøver lige igen


Brugbart svar (1)

Svar #9
09. marts 2017 af MatHFlærer

Godt! Men om ikke andet skal du bruge din a-værdi en del gange. :-)


Skriv et svar til: Forbrug af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.