Fysik

hjælp

12. marts 2017 af ClausenNo1 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En bil kører med en hastighed på 144 km/t den bremser ned til stilstand i løbet af 9,6 seukunder. Beregn accelerationens størrelse.

Beregn desuden bilens bremse længde i meter også.

Løs den, og forklar hvordan :) 

Hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2017 af PeterValberg

Acceleration er givet ved:

a=\frac{v-v_0}{t}

(en hastighedsændring over tid)

v er hastigheden efter accelerationen (i m/s)
v0 er hastigheden før accelerationen (i m/s)
t er accelerationstiden (i sekunder).

Bmærk, at en acceleration kan være negativ,
hvorved der er tale om en opbremsning.

Omregn bilens hastighed til m/s og indsæt de 
kendte værdier i formlen, sluthastigheden v = 0 m/s
da bilen bringes til standsning.
Hermed kan du bestemme den påkrævede (negative) acceleration.

For at bestemme standselængden (i meter), benytter du formlen:

s=\tfrac12\cdot a\cdot t^2+v_0\cdot t

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.