Matematik

Matematik - Funktioner

15. marts 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Funktionen f(x) = b·a^x opfylder at

f(3) = 1 og f(6) = 8

Bestem tallene a og b .

Nogen der kan hjælpe med denne opgave ? Hvordan finder jeg konstanterne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2017 af SuneChr

Løs de to ligninger
1 = ba3
og
8 = ba6
Dividér den sidstnævnte ligning med den førstnævnte.


Svar #2
15. marts 2017 af Mm98

Min lærer sagde at der var to måder at gøre det på, og hun ville have at vi gjorde det på en anden måde. Det er noget som vi har lavet på skolen 2 gange. Noget med at finde K osv.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2017 af SuneChr

# 2
Ja, man kan også løse ligningerne ved at indføre en konstant k
f (x + k) = bax + k = akbax = ak ·f (x)
Lægger man k til x ganger man f (x) med ak
 


Skriv et svar til: Matematik - Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.