Matematik

Bestem en Ligning

18. marts 2017 af ddtk - Niveau: A-niveau

Hej jeg er lige startet på den her type opgaver og har brug for lidt starthjælp :-P

En funktion er givet ved f(x)=2sin(x).

Bestem en ligninge for tangenten til grafen for f i punktet P(π/6,f(π/6))

Skal jeg løse den som en trigonomisk grundligning først ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2017 af SuneChr

Find  f '(π/6)  og benyt tangentligningen
y  =  f '(π/6)·(x - π/6) + f (π/6)  


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2017 af janhaa

P = (pi/6, 1)

der slope f ' (pi/6) = sqrt(3)

dvs

tangent;

y - 1 = \sqrt{3}(x-\frac{\pi}{6})\\ \\ y = \sqrt{3}x+(1-\frac{\pi\sqrt{3}}{6})


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2017 af janhaa

evt:

y-\sqrt{3}x+\frac{\pi\sqrt{3}}{6}-1=0


Svar #4
18. marts 2017 af ddtk

Hvordan differentiere man pi ??


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2017 af StoreNord

Pi er jo bare et tal.  Hvis det står som et led, forsvinder det ved differentiering.

Hvis det står som faktor til x, forsvinder x, mens Pi står alene tilbage.


Skriv et svar til: Bestem en Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.